جستجو

آرشيو مطالب
👈نویسنده : ملیحه باغبان

معرفی کتابخانه عمومی گلشن راز شبستر توسط خانم الهه ذبیحی فر دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اطلاعات دانشگاه تبریز


کتابخانه عمومي گلشن راز شبستر در سال 1387 در جوار مقبره شيخ محمود شبستري تاسيس شده، اين كتابخانه در مجموعه فرهنگي دادرس واقع است كه در مالكيت شهرداري شبستر مي باشد.

اين كتابخانه داراي يك طبقه و زيربناي آن 470 متر مربع مي باشد. و داراي يك سالن مطالعه خواهران که  اتاق مطالعه در اين كتابخانه مخصوص خواهران بوده است.

ادامه مطلب مطالعه شود


پنجشنبه 07 فروردین 1399
ادامه مطلب
👈نویسنده : ملیحه باغبان
خانم زینب ایمانی کتابدار پزشکی (دانشجوی ارشد دانشگاه تبریز) کتابخانه علوم پزشکی اردبیل از تحولات کتابخانه از سال 76 تاکنون می گوید:

از سال 1376 که اینجانب در کتابخانه  مرکزی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل مشغول فعالیت هستم تغییراتی که صورت گرفته است به شرح ذیل می باشد:

نرم افزار  کتابخانه koha   در کتابخانه مرکزی ( در حا ل حاضر کتابخانه های تابعه نیز از نرم افزار استفاده می کنند) راه اندازی شد  و کتابخانه از حالت سنتی در آمده  و مکانیزه گردید.  مثل: بخش امانت دهی و فهرستنویسی

مجلات بصورت چاپی در کتابخانه مورد استفاده قرار می گرفت ولی چندین سال است که پایگاه ها و بانکهای اطلاعاتی، نشریات  الکترونیکی جای مجلات چاپی را گرفته اند. بیشتر کتب رفرنس بصورت الکترونیکی در پایگاه های اطلاعاتی موجود هستند.

سایت کامپیوتر در کتابخانه مرکزی جهت استفاده دانشجویان و مراجعین راه اندازی شد  که  راهنماییهای لازم به مراجعه کنندگان در جستجوی مقاله، کتب و مطالب علمی  ارایه می گردد.

در حال حاضر وب سایت کتابخانه مرکزی و وب سایت کتابخانه دیجیتال ایجاد گردیده اند که اطلاعاتی  در باره کتابخانه مرکزی و پایگاه ها و نشریات الکترونیکی، کتب الکترونیکی و .... ارائه می دهند.

سامانه پایان نامه های دانشگاه های علوم پزشکی کشور توسط وزارت بهداشت بوجود آمده که اطلاعات و چکیده پایان نامه های دانشگاه در آن وارد می شود.

جهت توانمند سازی کتابداران توسط وزارت بهداشت و همچنین دانشگاه  در طول  هرسال کارگاه های متعددی بر گزار می گردد.

چهارشنبه 28 اسفند 1398
ادامه مطلب
زینب علیوند دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اطلاعات دانشگاه تبریز و کتابدار کتابخانه خامنه شبستر از خود و فعالیت های کتابخانه ی خود می گوید:
زینب علیوند هستم,6 ساله کتابدار کتابخانه خامنه در شهرستان شبسترهستم. چون محیط کتابخانه برای خانم ها خیلی مناسبه و فرهنگیه, به همین خاطرتصمیم گرفتم وارد این رشته و حرفه شوم. و در حال حاضر نیز در مقطع کارشناسی ارشد در رشته مدیریت اطلاعات دانشگاه تبریز مشغول تحصیل می باشم.
معرفی کتابخانه عمومی آیت الله حاج سید جواد خامنه ای
کتابخانه در سال 1377 تاسیس شده است. کتابخانه دارای بخش مرجع, مخزن, سالن اجتماعات, بخش کودک, سالن مطالعه, اتاق خدمات فنی, نمازخانه, آبدار خانه, حیاط, سرویس های بهداشتی می باشد.
کتابخانه حاج سید جواد خامنه ای در حال حاضر دارای 32000 کتاب, کتاب های کودک و کتاب های تست می باشد. کل جمعیت تقریبا 3109 نفر و اعضای فعال کتابخانه 860 نفر و متوسط امانت دهی 500 تا 550 کتاب است .
دسترسی به منابع کتابخانه برای مراجعان به چه صورتی ست
درمورد دسترسی مراجعه کنندگان به منابع کتابخانه, برنامه سامان کتابخانه به صورت آنلاین به کتابخانه های کل کشور, کتابخانه ملی و کتابخانه دانشگاهی شیراز متصل و امکان جستجو از منابع آنها هم برای مراجعه کننده و هم کتابدار وجود دارد. روش جستجو به صورت مرحله به مرحله به صورت تصویری ازسایت سامان است. دسترسی به نشریات بیشتر بصورت آنلاین است. انتخاب و خرید منابع از طریق برنامه سامان صورت می گیرد, البته لیست منابع توسط اداره ارسال می شود.
آیا کتابخانه شما از فناوری ها در راستای ترویج فرهنگ کتابداری استفاده می کند
تحت نظر کتابخانه گروهی در تلگرام ایجاد شده و مراجعه کنندگان خلاصه ای از کتاب های خوانده شده را به گروه ارسال می کنند . از طریق این گروه فعالیت هایی که در کتابخانه انجام می شود در اختیار اعضا قرار داده می شود. برخلاف برخی از ادارجات, دست کتابدار به استفاده از اینترنت باز است و به کل اینترنت دسترسی دارند. در مورد هزینه های اینترنت هم می توانند از طریق فروش لوازم تحریر, ایجاد غرفه فروش کتاب, آن را تامین کنند.
چه آموزش هایی به کتابداران در حین خدمت ارائه می شود
نهاد تنها در قبال آموزش سایت سامان مسئولیت دارد نه سایت های دیگر.
با چه سازمان هایی همکاری دارید ؟ و آیا نهاد از چنین فعالیت هایی حمایت می کند؟
همکاری با شهرداری, مدرسه ها, هلال احمر, تربیت بدنی, مهدکودک, و کارهای مشارکتی با سازمان های دیگر در جهت ترویج فرهنگ مطالعه, انجام می شود. نهاد از این فعالیت ها استقبال می کند البته نه ازجنبه درآمد, بلکه ازجنبه اینکه مردم به کتابخانه مراجعه و در این بین هستند کسانیکه عضو کتابخانه می شوند.
گفتید از طریق فروش کتاب و لوازم تحریر, اندکی از هزینه های کتابخانه تامین می شود, در این مورد مثالی بزنید.
مثلا از یک کتابفروشی,کتاب درتمام زمینه ها تهیه و درسطح شهر با بنر اطلاع رسانی می کنیم, و یا درگروه تلگرام اعلام می کنیم, همچنین شهرداری یک سامانه پیامکی از شماره های شهروندان دارد, در پیامک اعلام میشود که نمایشگاهی درکتابخانه برای فروش کتاب دایراست. از تعداد فروخته شده درصدی برای کتابخانه و مابقی برای صاحب کتاب است.
همکاری کتابخانه با مدارس و سایر سازمان ها به چه صورتی بوده است؟
بعضی ازمعلم ها درکتابخانه کلاس تقویتی برگزار می کنند و هزینه ای بابت این کلاس ها به کتابخانه می پردازند. یا دانش آموزان با دسترسی محدود و کنترل شده از اینترنت کتابخانه استفاده میکنند و هزینه می پردازند. و همه این درآمدها درآخرشش ماهانه در فرم کتابخانه برای نهاد ارسال می شود. البته درهمه فعالیتها رئیس شهرستان باید اطلاع داشته باشد.
یک برنامه پیاده روی مخصوص بانوان, باهمکاری تربیت بدنی و هلال احمربرگزار شد. چون اکثرخانم های شرکت کننده چاق هستند, هلال احمر با یک ماشین آنها را همراهی میکند تا حادثه ای رخ ندهد. و تربیت بدنی برای تشویق شرکت کنندگان, وسائل ورزشی به آنها هدیه می دهد.پیاده روی کننده ها که دربین راه نفسی تازه می کنند, افراد حاضر از مراکز بهداشت در مورد فواید و مضررات, موادخوراکی برایشان صحبت می کنند. اشخاص همچنین خلاصه ای از کتابهایی که مطالعه کرده اند را برای هم تعریف می کنند.
هلال احمر با کمک کتابخانه برای کل شهروندان نه فقط اعضای کتابخانه نحوه برخورد با زلزله را آموزش می دهد. همچنین همایش مبارزه با مواد مخدرکه با همکاری هلال احمر, تربیت بدنی, شبکه بهداشت انجام شد, در راستای همین فعالیت ها و همکاری ها بوده است. درتمام این فعالیتها، هم کتابهایی دراین موارد معرفی می شوند و هم شرکت کننده ها برای عضویت درکتابخونه تشویق می شوند.
و سخن پایانی:
این رشته از نظر من فردی با روحیه خاص, روابط اجتماعی بالا, و تسلط به فن آوری روز را می خواهد.
با سپاس از وقتی که در اختیار ما قرار دادید
مصاحبه از: ملیحه باغبان

یکشنبه 18 اسفند 1398
ادامه مطلب

پیشینه کتابخانه 

کتابخانه و مرکز اطلاع­ رسانی سازمان برنامه و بودجه استان آذربایجان­ شرقی در سال 1362 برای پیشبرد اهداف سازمان و بالا بردن سطح دانش تخصصی و در جهت ارتقای برنامه­ های پژوهشی و تامین نیازهای اطلاعاتی همکاران، برنامه­ ریزان، پژوهشگران و دانشجویان فعالیت خود را آغاز نمود و اینک به منظور اعتلای کیفیت فعالیت­ های برنامه ­ریزی، بودجه­ ریزی و غنا بخشیدن به ادبیات برنامه­ ریزی با گردآوری مجموعه جامعی از منابع تخصصی در زمینه ­های علوم اقتصادی، مدیریتی، علوم اجتماعی، آمار، فنی و مهندسی، معماری و شهرسازی و علوم رایانه، آمار، قوانین و مقررات، جغرافیا و برنامه­ ریزی شهری آماده ارائه خدمات اطلاعاتی به پژوهشگران و مراجعان می­ باشد.


سرکار خانم باویران مسئول و کارشناس کتابخانه سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی

اهداف کتابخانه 

هدف کتابخانه سازمان کمک به ارتقای برنامه­ های پژوهشی سازمان با بهره­ گیری از تکنولوژی های پیشرفته اطلاع­ رسانی و تامین نیازهای اطلاعاتی مراجعان در کوتاهترین زمان می­ باشد.

وظایف کتابخانه

از وظایف کتابخانه می­ توان به موارد زیر اشاره نمود:

1- گزینش و سفارش، گردآوری، سازماندهی مجموعه کتابخانه در راستای اهداف سازمان.

2-بهنگام کردن مجموعه کتابخانه و بهره ­مندی از پیشرفت­ های تکنولوژیکی و شیوه ­های نوین اطلاع ­رسانی.

3-ارائه خدمات مرجع و امانت به مراجعان.

4-ذخیره­ سازی، بازیابی و مبادله اطلاعات.

5-بازیابی مقالات مرتبط با اهداف سازمان از طریق جستجو در اینترنت یا نشریات موجود در کتابخانه.



منابع کتابخانه

تعداد کتب فارسی: 50000 نسخه

تعداد کتب لاتین:1100 نسخه

تعداد روزنامه: 5 عنوان

تعداد لوح ­های فشرده: 1000 حلقه CD

تعداد نشریات ادواری: 50 عنوان

نظام بازیابی و شیوه جستجوی منابع

منابع بر اساس نظام رده­ بندی کنگره “LC” فهرست­نویسی شده و سیستم قفسه ­بندی به صورت نیمه باز می­باشد. برنامه نرم­ افزار کتابخانه سیمرغ بوده و فهرست مجموعه از طریق شبکه وب به آدرس اینترنتی : http://lib.pbo.azsh.ir قابل دسترسی می ­باشد.


تصاویری از نمایشگاه کتاب در کتابخانه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان آذربایجان شرقی




کتابخانه سازمان برنامه و بودجه استان آذربایجان­ شرقی جهت روزآمد و پویایی کتابخانه مبادرت به خرید بیش از 800 عنوان کتاب از سی­ امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نموده؛ و طبق برنامه همه ساله اقدام به برگزاری نمایشگاهی در محل کتابخانه از کتب خریداری شده، جهت اطلاع رسانی و اشاعه اطلاعات نموده است.

پس از احیای سازمان و با درایت ریاست محترم سازمان جناب آقای دکتر بهبودی و حمایت­ های مدیر محترم پشتیبانی سازمان؛ همچنین خرید کتاب از نمایشگاه­ های بین ­المللی کتاب تهران و تبریز و به روزرسانی منابع وضعیت کتابخانه رو به بهبود می­باشد. 

تهیه و تنظیم: خانم باویران، مسئول کتابخانه سازمان


یکشنبه 25 آذر 1397
ادامه مطلب
درباره نویسنده
ملیحه باغبان

📖  کارشناسی کتابداری
دانشگاه پیـــام نور مرکز تبریز

📖  کارشناسی ارشد
مدیریت اطلاعات دانشگاه تبریز

📖  دانشجوی دکتری
بازیـــابی اطـلاعــات و دانــــش