جستجو

آرشيو مطالب
👈نویسنده : ملیحه باغبان
یکشنبه 26 دی 1400
ادامه مطلب
👈نویسنده : ملیحه باغبان

مرسوم ترین شیوه رفرنس نویسی در جهان نگارش منابع به سبک APA می باشد و بر همه شیوه های دیگری که برای تســریع درنوشتن، تایپ و انتشارمورد استفاده قرارمی گیرند برتری دارد.


سبک رفرنس نویسی APA 

روش رفرنس نویسی (APA (American psychological association برای موسسه‌های دانشگاهی توسط انجمن روانشناسی آمریکا، بوجود آمد. این روش رفرنس نویسی اغلب برای کارهای پژوهشی و تحقیقات اجتماعی مورد ارجاع قرار می‌گیرد. در روش رفرنس دهی APA از هر چهار طرف کاغذ یک اینچ (معادل ۲. ۵۴ سانتی متر) فاصله در نظر گرفته می‌شود. فونت مورد استفاده در این سبک اکثرا Times New Roman می‌باشد.

در روش ارجاع دهی APA قسمتی از اطلاعات منبع در متن به صورت خلاصه ذکر می شو و توضیح کامل‌تر از منابع مورد استفاده در انتهای فایل متنی یا همان قسمت منابع ذکر می شود.

دلایل برتری روش APA بر دیگر روش های رفرنس دهی عبارتند از؛

  • مورد قبول بسیاری از ژورنالها و انجمن های علمی معتبر بین المللی است؛
  • به طور مداوم مورد بازنگری قرار می گیرد؛
  • با بسیاری از نرم افزارهای مدیریت منابع علمی مانند EndNote سازگار می باشد؛
  • توسط بسیاری از پایگاه های اطلاعات علمی مورد قبول واقع شده و در موقع جستجوی اطلاعات می توان  اطلاعات را بر اساس آن دریافت نمود.
  •  نحوه نگارش منابع بر اساس سبک APA در داخل متن و آخر قسمت منابع انجام می پذیرد.
  • مرسوم ترین شیوه مـاخذ نویسی در جهان به شـمار می رود و بر همه شیوه های دیگری که برای تســریع درنوشتن، تایپ  و انتشارمورد استفاده قرارمی گیرند برتری دارد و از سوی بسیاری از مجلات و انـجمن های علمی  مورد قبول واقع شده است.

رفرنس نویسی APA در داخل متن

  برای مثال اگر قسمتی از نوشته‌ی یک کتاب را مورد استفاده قرار می‌دهیم، بعد از اتمام جمله درداخل پرانتز، نام کتاب- نام نویسنده و سال انتشار را به عنوان رفرنس آن نوشته می‌آوریم. اگر متن استفاده شده ۲ نویسنده داشت نام هر دو را در پرانتز قید می‌کنیم و اگر بیش از ۲ نویسنده داشت، به نوشتن نام اولین نویسنده «و همکاران»، در داخل متن اکتفا می‌کنیم.


ادامه مطلب را مطالعه نمایید



چهارشنبه 02 بهمن 1398
ادامه مطلب
ترتيب نوشتن مرجع كتب غیر فارسی

نام و نام خانوادگي ـ فاصله ـ حروف اول نام كوچك نويسنده ـ سال انتشار ( داخل پرانتز ) ـ نقطه ـ عنوان كتاب ( با حروف ايتاليك ) ـ كاما ـ شماره جلد ـ كاما ـ شماره چاپ ـ نقطه ـ اسم ناشر ـ كاما ـ محل نشر ـ كاما ـ شماره صفحه ـ نقطه

Colson JH, Armour WJ (1989). Sports Injuries and Their Treatment, 2nd ed. London,85-111.

مطالبي كه فقط از يك فصل كتاب ذكر شده باشند

نام خانوادگي نويسنده فصل ـ فاصله ـ نام كوچك نويسنده فصل ـ سال انتشار ( داخل پرانتز ) ـ نقطه ـ عنوان فصل ـ نقطه ـ كلمه In" " ـ دو نقطه ـ نام خانوادگي مؤلف كتاب ـ فاصله ـ حرف اول نام كوچك مؤلف كتاب ـ دو نقطه ـ عنوان كتاب ( با حروف ايتاليك ) ـ كاما ـ شماره جلد ـ كاما ـ شماره چاپ ـ نقطه ـ اسم ناشر ـ كاما ـ محل نشر ـ كاما ـ شماره صفحه ـ نقطه

Weinstein L, Swartz MN (1974). Pathologic Properties of Iinvading Microorganisms. In: Sodeman WA: Pathologic Physiology: Mechanisms of Disease, Saunders, Philadelphia,468-72.

توجه: اگر تعداد نويسنده بيش از يك نفر باشد بين آنها كاما آورده مي شود

ادامه مطلب را مطالعه نمایید



چهارشنبه 02 بهمن 1398
ادامه مطلب

شیوه نامه ی ایران

راهنماي استناد به منابع اطلاعات فارسي و انگليسي


با تشکر از دکتر سولماز زرداری



لینک کمکی


سه شنبه 20 آذر 1397
ادامه مطلب
👈نویسنده : ملیحه باغبان

روش ایجاد رفرنس دهی در Word


برای این منظور ابتدا در انتهای قسمتی از متن که از یک منبع ، استفاده شده است کلیک نموده، سپس همانند تصویر زیر، از منوی Reference در قسمت Citations & Bibliography بر روی گزینه Insert Citation کلیک کنید، و بعد گزینه Add new source را برگزینید:

با انجام این کار پنجره Create Source ظاهر میگردد که هر یک از فیلدهای آن به شرح زیر می باشد:

  • Type of Source: در این قسمت قادر به انتخاب نوع منبع (از قبیل کتاب، مقاله، وب سایت، گزارش و ...) میباشید که به صورت پیش فرض بر روی Book تنظیم شده است.
  • Author: در این قسمت مشخصات نویسنده مطلب از قبیل نام و نام خانوادگی درج می گردد البته برای درج صحیح و مرتب در این قسمت بهتر است از گزینه Edit استفاده نمائید

سه شنبه 15 آبان 1397
ادامه مطلب

روش رفرنس دهی به نشریات و پایگاههای اینترنتی


منبع:رایتمن


سه شنبه 15 آبان 1397
ادامه مطلب
👈نویسنده : ملیحه باغبان

روش رفرنس دهی کتاب



ادامه مطلب رو مطالعه کنید

سه شنبه 15 آبان 1397
ادامه مطلب
👈نویسنده : ملیحه باغبان

روش رفرنس دهی مقالات


ادامه مطلب رو مطالعه کنین


سه شنبه 15 آبان 1397
ادامه مطلب
درباره نویسنده
ملیحه باغبان

📖  کارشناسی کتابداری
دانشگاه پیـــام نور مرکز تبریز

📖  کارشناسی ارشد
مدیریت اطلاعات دانشگاه تبریز

📖  دانشجوی دکتری
بازیـــابی اطـلاعــات و دانــــش